Sminktetoválás: Gyakran ismételt kérdések

Rubos Viviennel beszélgettünk a sminktetoválásról

A sminktetoválás egy olyan kozmetikai eljárás, amely során speciális pigmenteket juttatnak be a bőr felső rétegébe, hogy tartós sminkhatást érjenek el

A sminktetoválás segíthet javítani a bőr színét, formázni a szemöldököt, a szemhéjat, az ajkakat, vagy akár pótolni a hiányzó szőrszálakat is

Rubos Viviennel beszélgettünk a sminktetoválásról

A sminktetoválás egyre népszerűbb megoldás a tartós sminkelésre, hiszen időt, energiát és pénzt spórolhat meg azzal, hogy nem kell minden nap újra sminkelni magát.

Ha érdekel a sminktetoválás, és fontolgatod, hogy kipróbálod, akkor biztosan sok kérdésed van ezzel kapcsolatban.

Az alábbiakban Rubos Vivien válaszol a leggyakrabban felmerülő kérdésekre a sminktetoválással kapcsolatban, hogy segítsen nekünk eldönteni, hogy ez a megfelelő választás e számodra.

Meddig tartós a sminktetoválás?

A sminktetoválás általában tartós megoldás, de az időtartam egyénenként változhat. Általában 1-3 évig lehet élvezni a sminktetoválás előnyeit, de ez függ az alkalmazott technikától, a bőrtípustól és az életmódtól is.

A sminktetoválás idővel halványodik, ezért érdemes időnként frissíteni, hogy megőrizze a színét és a formáját. A frissítés gyakorisága is egyéni, de ez minden esetben a sminktetováló javaslata alapján történjen.

Érzékeny vagyok az érzéstelenítőkre. Lehet így is tetováltatni?

Ha érzékenységgel küzdesz, fontos előzetesen konzultálni egy szakemberrel. Az érzéstelenítő hatású anyag, amelyet gyakran használnak a sminktetoválás során, hogy csökkentsék a fájdalmat és a kellemetlenséget.

Ha allergiás vagy pl; a lidokainra, akkor alternatív érzéstelenítőket lehet alkalmazni, amelyek segíthetnek minimalizálni a fájdalmat. Ezek lehetnek például krémek, spray-k, vagy injekciók. A legjobb, ha a sminktetováló szakemberrel egyeztetsz arról, hogy milyen érzéstelenítőt használ, és hogy van-e más lehetőség.

Kikopott, régi tetoválásom van, ezt is lehet tetováltatni?

Igen, a kikopott, régi tetoválásokat általában át lehet tetováltatni a kívánt új sminktetoválásra. Egy tapasztalt sminktetováló szakember meg tudja vizsgálni a régi tetoválást és javasolni fogja a lehetséges megoldásokat.

Lehet, hogy a régi tetoválást először el kell halványítani, vagy eltávolítani lézerrel, hogy a pigmentek ne keveredjenek össze. Ezután az új sminktetoválás elkészíthető a régi tetoválás helyére, vagy akár egy kicsit arrébb is.

Befolyásolja a menstruáció a tetoválás eredményét?

A menstruáció általában nem befolyásolja a tetoválás eredményét, de az intenzív vérzés időszakában érdemes elkerülni a sminktetoválást.

Ennek az az oka, hogy a menstruáció alatt a bőr érzékenyebb és vékonyabb, így a tetoválás fájdalmasabb lehet, és a vérzés is erősebb lehet.

Emellett a hormonális változások miatt a bőr színe is változhat, ami befolyásolhatja a pigmentek beépülését. Ha lehetséges, várd meg a menstruáció végét, vagy válassz egy olyan időpontot, amikor a vérzés nem olyan erős.

Legyen-e kiszedve a szemöldököm előtte? Le kell előtte borotválni a szemöldökömet?

A sminktetoválás előtt nem szükséges kiszedni vagy borotválni a szemöldököt. A szakember megrajzolja a kívánt formát, amely alapján elkészíti a tetoválást, és az esetleges szükséges formázást is elvégezheti.

A sminktetoválás nem helyettesíti a szemöldök formázását, hanem kiegészíti azt. A természetes szőrszálak segítenek természetesebb hatást elérni, ezért nem érdemes eltávolítani őket.

Terhesség és szoptatás, hogyan befolyásolja a tetoválást?

Terhesség alatt és szoptatás idején általában nem ajánlott sminktetoválást végezni. A hormonális változások és az immunrendszer változása miatt a tetoválás eredménye és a gyógyulási folyamat is befolyásolható.

A terhesség alatt a bőr feszül, duzzad, és pigmentálódik, ami megváltoztathatja a sminktetoválás színét és formáját. A szoptatás alatt pedig a tetoválás során használt anyagok bekerülhetnek az anyatejbe, ami kockázatot jelenthet a baba egészségére.

Ezért jobb, ha megvárod a terhesség és a szoptatás végét, mielőtt sminktetoválást készíttetsz.

Az baj, ha kozmetikussal befestettem a szemöldökömet tetoválás előtt?

Nem feltétlenül jelent problémát, de fontos ezt megosztani a sminktetoválóval.

A korábbi kozmetikai beavatkozások befolyásolhatják a tetoválás eredményét, ezért fontos, hogy a szakember tisztában legyen vele. A befestett szemöldök árnyalata eltérhet a tetoválás árnyalatától, ezért érdemes várni, amíg a festék lekopik, vagy eltávolítani azt, mielőtt a tetoválást elkészítteted.

Nyáron lehet tetoválást készíteni? Szoláriumba mehetek ha sminktetoválásom van?

A nyáron készült tetoválásoknak több káros hatásnak vannak kitéve, mint a téli időszakban. A napfény, a meleg, az izzadás és az úszás mind befolyásolhatják a tetoválás gyógyulását és színét.

Ezért érdemes nyaralás utánra időzíteni a tetoválást, vagy nagyon odafigyelni a bőr védelmére. A friss tetoválást érdemes védeni (ebben a sminktetováló szakember is tud segíteni) a napfénytől, és az intenzív napozást elkerülni . A szolárium használata is károsíthatja a friss tetoválást, ezért érdemes várni a gyógyulásra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük