A szalon honlapján „rólunk” oldal létrehozása? Így csináld!

A szalon honlapján "rólunk" oldal létrehozása? Így csináld!

Van értelme minden szalonodban dolgozónak külön oldalt létrehozni honlapodon?

Mi a legjobb módja ennek?

Ezzel a kérdéssel gyakran szembesül egy szalon vállalkozás tulajdonosa. Egyrészt minden szépségszalonban az alkalmazottak jelentik a fő értéket, nélkülük lehetetlen maga a szalon vállalkozás működése.

Fodrász szalonok | Műköröm építők | Műszempilla építők | Sminktetováló szalonok | Kozmetikai szalonok | Borbély szalonok | Tatoo szalonok | kozmetikák | Fogyasztó szalonok | Egészség megőrző szalonok – ők azok, akik sikerükkel sokat tehetnek egy szépségszalon vagy egy kozmetika szalon sikerében.

Kell-e szalonod minden szakemberének saját oldala a weboldalon?
Igen, mindenképpen legyen egy oldal a szalonodban dolgozó szakemberek képzettségéről, szakirányáról, az ügyfelekkel való munkáiról. 

Egy szalon szakember egyéni oldala nem csak az iránta, mint munkáltató iránti tiszteletét és figyelmét hangsúlyozza, hanem abban is segít, hogy az oldal eladhatóbb legyen.

Kell-e egy szakember fényképe az oldalon?

Kell-e egy szakember fényképe az oldalon?

Természetesen a fotónak természetesnek és jó minőségűnek kell lennie. A fényképeket ugyanabban a stílusban, azonos háttéren kell készíteni. 

A szalonban dolgozó szakembernek vonzónak kell lennie – a szalon vendég nagyobb valószínűséggel dönt úgy, hogy egy külsőleg és kellemes megjelenésű szakember keze alá fekszik. Nyilvánvaló, hogy egynél több találkozás szükséges a döntés meghozatalához, de a vendégnek az első pillantás után el kell jönnie (ez a cél).

Szükséges-e az oktatással kapcsolatos információ?
A szalon szakember oldalának tartalmaznia kell a végzettségére vonatkozó információkat: az oktatási intézményt, ahol végzett, szakmai gyakorlat, kiegészítő oktatási oklevelek, bizonyítványok. 

Ne felejtsd el az információkat a szakmai gyakorlatokról, mesterkurzusokról, szakmai képzésekről, (!), amelyeken a szakember részt vett. 

A szalon szakemberek által birtokolt módszerek, technikák és eljárások listájával ellátott információ nem lesz felesleges. Mindez azt bizonyítja, hogy a szakember mennyi időt fordított a szakmai fejlődésre, a munka színvonalának emelésére. 

Ha a szakember fiatal, és még nincs sok információja/referenciája, írja le törekvéseit, szakmai érdeklődési területét, mit csinál és mit tervez az önfejlesztéssel kapcsolatban.

Kell-e más fotóanyag a szakember munkájáról?
A szakember ideális oldala az, amely segít eladni szolgáltatásait – különböző szolgáltatások, vállalkozások és maguk a szakemberek. 

A lényeg, hogy nem kell túlterhelni a szalon oldalt felesleges anyagokkal – jobb, ha linket adsz a szakember által végzett eljárásokhoz (valószínűleg vannak ELŐTT és UTÁNA fényképek), vagy munkájához. 

Így a profik benyomását keltheted, és megtekinthetik oldaladon a vállalkozásodban elkészült munkákat a látogató.

Mi lehet még egy szalon szakember oldalán, hogy kiemelkedjen más szépségipari vállalkozások versengő oldalai közül?
A szakember személyes nyilatkozatai vagy akár blogja, link a közösségi oldalára – persze ha a szakembernek ez ellen nincs kifogása. Néha célszerű munkarendet/nyitvatartást is kitenned. 

A véleményeket is érdemes megjelenítened szalonod oldalán

Te, mint cégtulajdonos mit kapsz ezekért cserébe?
Ha a leendő szalon vendéged azon gondolkodik, hogy elmenjen-e a kezelésre vagy sem, a szalon szakember profiljához és képzettségéhez mutató link megkönnyíti és gyorsabbá teszi a döntést, a biztonságot és a minőséget.
Minden általad nyújtott szalon szolgáltatásnál, különösen az egyes eljárásoknál célszerű elhelyezni egy linket a szolgáltatást nyújtó szakember oldalára. 

Ha rendelkezik munkaportfólióval, gondoskodjon a szakember és munkája összekapcsolásáról is. A szalon oldal belső linkelése pozitív hatással van a keresőmotorok általi rangsorolására. Egy profi szalon weboldal elkészítéséhez referenciákat is nyújtani tudó weboldal készítőt érdemes felkeresni.

Szánj ezekre időt, hogy egyedi szalon oldalakat tervezz szakembereid és vállalkozásod számára – ez számos előnnyel jár a szalon üzleted számára. 

Gondolkodj egy komplex szalon marketing szolgáltatásban. Ilyen pl; a Professional Beauty szalonokra specializálódott marketing ügynökség is.

One Comment on “A szalon honlapján „rólunk” oldal létrehozása? Így csináld!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük