Szépségápolás egy egészen rendkívüli szalonban Fegyverneken– interjú

A szépségápolás minden nő életében kulcsfontosságú. Dr. Bognárné Szabó Ildikó kozmetikussal beszélgettünk

A szépségápolás minden nő életében kulcsfontosságú. Dr. Bognárné Szabó Ildikó kozmetikussal beszélgettünk

Nem vagyunk azon meglepődve, hogy egyre több kozmetikai és alakformáló kezelés szolgáltatás közül lehet válogatni az Fegyverneken található Individual Beauty szalonban

Dr. Bognárné Szabó Ildikó kozmetikus már letette a névjegyét a szakmában vált híressé. Ildikóval készült interjúban a sminktetoválásra helyeztük most a hangsúlyt.

Szépségápolás egy egészen rendkívüli szalonban Fegyverneken– interjú

Sminktetoválás – igen vagy nem?

A reggeli sminkelés rengeteg időt vesz igénybe.

Mára azonban már nem muszáj ennek így lennie, hiszen élhetünk különféle kozmetikai sminktetoválásokkal, melyeknek köszönhetően nem kell „fél napot” a tükör előtt állnunk.

Nagyon nagy divatját éli most a kozmetikai tetoválás. Szerintem kicsit elkényelmesedtünk, de miért is ne? Sokkal könnyebben és gyorsabban indul a reggel, ha nem kell félórát a tükör előtt bíbelődni a sminkkel, hanem mosakodás, fogmosás, frizura és indulhat a nap” – fejtette ki véleményét Ildikó.

A kozmetikai tetoválások közé tartozik a szemöldök-, szemkontúr- és szájtetoválás

Szemöldök-tetoválás

Miért jó döntés a szemöldök tetoválás?

  • Mert megszabadít a mindennapos sminkelés nyűgjétől
  • Mert a hiányos a szemöldök szőrzetet nagyszerűen lehet pótolni vele
  • A hosszú ideig helytelenül szedett, ezáltal formátlanná vált szemöldökök korrigálására tartós megoldást jelent
  • Aszimmetria ellensúlyozható vele
  • Üdébb színeket jelent az arcon

Amennyiben a szemöldök tetoválás a soft powder technikával készítteted el

Szemöldök tetoválás folyamata

Szemöldök tetoválás folyamata

A szemöldökök sminktetoválása jelenti talán a legösszetettebb feladatot a tartóssminkek készítései közül.

Nagyon sok szempontot kell figyelembe venni, hogy a végeredmény a lehető legszebb legyen.

Meghatározó szempont az egyedi adottság, kinek milyen formájú, irányú a saját szemöldöke. A koponya formája, homlokcsont formája.

Ennek két oldali a különbözősége… Mennyi saját szőrzete van vagy éppen nincsen csak pár szál…. Nagy jelentőséggel bír a mimika, az abból adódó saját aszimmetria. Fontos, hogy hogyan sminkeli magát az illető, mi a kívánság, hogyan szeretné látni magát, ha elkészült a sminktetoválás.

Természetesen, mint mindegyik terület tetoválása előtt, a szemöldök esetében is precíz tervezés előzi meg a munkát! Saját szem, hajszín és bőrtónus alapján, illetve nem utolsó sorban a bőrtípust is figyelembe véve választom ki vendégem számára a leginkább megfelelő színű pigmentet.
Mikor mindketten elégedettek vagyunk a felrajzolt formával, és minden részletről egyeztettünk, kezdődhet a tetoválás!

Én személy szerint a szemöldök tetoválásoknál a púderes technikát szeretem alkalmazom.

Szájtetoválás

Szájtetoválás

Két fő technikát különböztetünk meg. Egyik a szájkontúr + félsatír. Ez esetben a kontúrvonal be van satírozva a száj belseje felé. A másik változat pedig a teljes satír. Itt az egész ajak ki van tetoválva, akár több színnel is, ezzel elérve a 3D-s hatást, ami optikailag nagyít.

Természetesen különféle alkalmakra, rendezvényekre, (buliba) én is sminkelek, ekkor szeretek több időt ráfordítani és picit erősebb sminket viselni. Szerintem ez inkább azok számára praktikus, akiknek a mindennapi rutin része a sminkelés, vagy esetleg ügyetlenebbül húzzák a tusvonalat.

Én viszont elképzelhetetlennek tartom, hogy állandóan egy “sminkelt” arc köszönjön vissza rám a tükörből, mellesleg elképzeléseim szerint ez a folyamat szintén tűszúrásokkal jár, mint a tetoválás, amitől ódzkodom.

A szemöldöktetoválás, ha diszkrét, és megegyezik a szemöldök természetes színével, akkor szerintem teljesen elfogadható, és szép kontúrt tud adni az arcnak. Sajnos azonban gyakrabban találkozom harsány, sötét és nem túl előnyös formájúval.

Ezen a téren nagyon sok múlik a kozmetikus ügyességén, valamint a hölgyek elképzelésén, hogy ízléses legyen a végeredmény. A hétköznapokban általában nem színezem a szemöldököm, viszont alkalmi sminknél egy kis sötét szemhéjpúderrel korrigálom az egyenetlenségeket.

Az én hétköznapi sminkem alapja természetesen egy jó hidratálókrém, erre egy kevés alapozó, szivaccsal bedolgozva a bőrömbe, egy kis highlighter a csillogó bőrért és szempillaspirál.

Természetes tökéletesség, rád szabva

Természetes tökéletesség, rád szabva


A szépség és a nőiesség kortalan. A természetes hatású sminktetoválások szakembereként a hiányosságok pótlásával emelem ki az arc valódi szépségét. Azt vallom, hogy a kevesebb több, talán ezért is ügyelek mindig arra, hogy a megfelelő technikát, színt és formát javasoljam vendégeimnek.


Mind a szemöldök, mind a szemhéj és mind az ajaktetoválásnál, mindig arra törekszem, hogy túl erős színek és kontúrok nélkül a lehető legtermészetesebb hatást érjem el.
Szeretem a munkám. Szeretek együtt gondolkodni a vendégeimmel, ráérezni a stílusukra, együtt kitalálni, mi áll majd igazán jól nekik, majd megalkotni azt a sminket, amelyre mindig is vágytak.

Boldog vagyok amikor vendégeim tündökölnek, ez okozza számomra az igazi örömöt.

One Comment on “Szépségápolás egy egészen rendkívüli szalonban Fegyverneken– interjú”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük