Minden, amit a sminktetoválásról tudni szeretnél

Interjú Borzák Renáta sminktetováló szakemberrel, a RenArt Pmu tulajdonosával

Interjú Borzák Renáta sminktetováló szakemberrel, a RenArt Pmu tulajdonosával

A sminktetoválások manapság az egyik legkeresettebb szépítő kezelések egyike!

Egyre népszerűbbé vállnak, nem csak a nők, de a férfiak körében is!

Igazából, engem már régóta foglalkoztat a sminktetoválással kapcsolatos téma, ugyanis sok nő nincsen megelégedve a szemöldökével.

Próbáltam egyre többször bepötyögni a keresőbe a sminktetoválás kulcsszót, és így bukkantam rá a sok pozitív értékeléssel rendelkező, Budapest III. kerületében található egyik legkeresettebb sminktetoválással foglalkozó személyre, aki nem más, mint Borzák Renáta a RenArt Pmu szalon tulajdonosa és alapítója. 

Nem is volt kérdés, hogy szeretnék vele egy interjút készíteni, amiben kifaggatom Renátát mindenről, amit a sminktetoválással kapcsolatosan tudni érdemes.

Kinek ajánlod a sminktetoválást?

Minden, amit a sminktetoválásról tudni szeretnél

A sminktetoválást mindenkinek ajánlom, ugyanis mindenkinek jól áll! Ezzel az innovatív kozmetikai eljárással az arc előnyös részeit emelhetjük ki, így olyanoknak is megoldást nyújthat, akik nem szeretnének sminkelt hatást.

A nagyon természetes, láthatatlan” technikáktól az abszolút markánsabb, festettebb hatásig bármit el tudok már készíteni; a végeredmény már csak az ízlés és a stílus kérdése.

A sminktetoválás akkor is remek megoldás lehet, ha esetleg valakinek betegségből, kezelésből adódóan kihullott a szőre, heg van az arcán, vagy nincs tehetsége a sminkeléshez.

Van olyan eset, amikor kifejezetten nem ajánlod a sminktetoválást?

Van olyan eset, amikor kifejezetten nem ajánlod a sminktetoválást?

Persze, hogy van. Léteznek ugyanis olyan orvosi kezelések, melyek alatt nem ajánlott a sminktetoválás, vagy csak orvosi engedéllyel, felügyelet mellett lehet elkészíteni a sminktetoválást. Minden esetben érdemes szakemberrel konzultálni a szépészeti kezelés előtte.

Ezektől eltekintve pedig bárki készíttethet magának sminktetoválást.

Mik a legújabb sminktetoválás technológiák és melyek a legdivatosabbak?

Számos új sminktetoválás technika jelent meg az elmúlt pár évben. Ami a sminkben bejön újdonság, azt előbb-utóbb átvesszük a sminktetoválásban is és természetesen itt, a RenArt Pmu sminktetováló szalonban.

Nagyon nagy divatját éli a sminkelt hatású tetoválás. Ilyen a Soft Powder szemöldök is, mely pont úgy néz ki, mintha az illető igényesen kifestette volna a szemöldökét.

Nagy kedvenc a Microblading szemöldöktetoválás is azok között, akik szeretik a természetességet.

Egyre többen választják a szájtetoválást is, hiszen ma már lehetőség van az abszolút finom nude, visszafogott hatású száj-satírra is. Ez azok körében igen népszerű, akik ódzkodnak az erősebben rúzsozott megjelenéstől.

Meddig tart a gyógyulási idő? Milyen időközönként szükséges az újra színezés?

A gyógyulási idő a szemnél kb; 1-10 nap, a szemöldöknél kb; 1 hét. A száj esetében kb; 4-5 nap, mire leválik a seb, de a teljes gyógyulás kb; 1 hónap. Ezután készítjük el a korrekciót, hiszen egy új sminktetoválás mindig két alkalom alatt készül el.

A frissítésre szemöldök esetében max. 1,5 év múlva kerül sor, száj és szemhéj frissítésre 3-5 évente van szükség. Ez azt jelenti, hogy a szervezet által lebontott pigmentmennyiséget visszatöltöm, újra színezem a tetoválást.

Eltávolítható a sminktetoválás?

Igen, a sminktetoválás eltávolítható, többféle tetoválás eltávolítási módszer létezik erre. Sajnos elég sok esetben van szükség a régi, rontott sminktetoválás elhalványítására vagy teljes eltávolítására, különben nem átalakítható a már meglévő sminktetoválás.

Milyen előnyökkel jár a sminktetoválás rövid és hosszútávon?

Milyen előnyökkel jár a sminktetoválás rövid és hosszútávon?

A sminktetoválásnak rengeteg előnye van. Azon kívül, hogy egy rendkívül jól megtérülő szépészeti befektetés, rengeteg időt spórol meg nekünk a napi rutin elhagyásával.

Kényelmes, ugyanis reggel is szépen, frissen ébred az ember, nem folyik le a kánikulában és a strandon a smink, tehát mindig remek megjelenést biztosít.

Amit még a mai felgyorsult világban fontos kiemelni: rengeteg nő önbizalomhiányos, magányos és frusztrált, hiszen az internet korában mindenki tökéletes, hibátlan bőrű, tökéletesre sminkelt.

Ez sok nőben frusztrációt ébreszt és kisebbségi érzésük, önértékelési problémák alakulnak ki.

Apró dolognak tűnik, de sminktetoválóként nap, mint nap tapasztalom, hogy rengeteget számít egy nőnek, hogy mindig rendben legyen a sminkje, az arca. Visszaadja az önbecsülésüket, és szépnek érezhetik magukat – számomra ez talán a legfontosabb.

Amennyiben a cikk elolvasását követően szeretnél egy professzionálisan elkészített sminktetoválást készíttetni magadnak, az alábbi telefonszámon várja hívásodat Renáta: +36 70 606 2203

One Comment on “Minden, amit a sminktetoválásról tudni szeretnél”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük