Lézeres szőrtelenítés Hodászon

Jóni Renáta. Lézeres szőrtelenítés Hodász

Tudnivalók a lézeres szőrtelenítésről – kérdések és válaszok Jóni Renáta kozmetikustól

A szőrtelenítés témájában jogosan fogalmazódik meg 2 elvárás

A szőrtelenítés témájában jogosan fogalmazódik meg 2 elvárás

Az egyik a tartós eredmény, a másik pedig az időtakarékosság. A lézeres szőrtelenítés kapcsán sok kérdés merülhet fel bennünk és ezzel együtt sok tévhit is él a köztudatban, melyekre ebben a cikkben Jóni Renátától kapunk választ

Lehetőségek és a szőrtelenítés tartóssága

Egy nemrégi felmérés szerint kiderült, hogy a nők 59 %-a borotvát használ szőrtelenítésre, pedig pontosan ez az a szőrtelenítési mód, ami a legkevesebb ideig biztosít nekünk sima, szőrtelen bőrt.

Szőrtelenítés otthon vagy szalonban?

Szőrtelenítés otthon vagy szalonban?

A 21. század technikai forradalma nem csak az űrkutatás és a telekommunikáció terén fejlődik robbanás-szerűen, de a szépségiparban is számtalan új technológia kerül a piacra.

A szőrtelenítést, mint évezredes problémát próbáljuk orvosolni különböző megoldásokkal és lehetőségekkel. Valaki a kozmetikusra bízza a gyantázást, valaki otthon tépkedi a szőrt magáról. Számtalan szalonszolgáltatás és otthoni eszköz is rendelkezésünkre áll a mai világban.

Egy szépségszalonban nagy valószínűséggel egy szakképzett kozmetikus végzi a szőrtelenítést a szakma szabályainak és az szőrtelenítési technikának megfelelően. Egyre több szalonban már valamilyen fényenergiát használó tartós vagy végleges szőrtelenítési technika is elérhető.

Az otthoni szőrtelenítés előnyei és hátrányai

Elsőre remek megoldásnak tűnik az otthoni gyantázás, epilálás, hiszen nem kell időpontra várnod bármikor megcsinálhatod, amikor szabadidőd van.

Nézzük a hátulütőit!

Lehet kapni már különböző otthoni gyantázó szetteket boltokban, és abba való gyanta patronokat. Biztos Te is álltál már elgondolkozva a polcok előtt, hogy melyiket is válaszd. Ki tudja melyik milyen és milyen szőrtípusra jó? Nem biztos, hogy el tudod dönteni, hogy neked melyikre van szükséged.

Lehet kapni már különböző otthoni gyantázó szetteket boltokban

Ha kihagyod, vagy nem tudod szakszerűen elvégezni az előkészítést (bőrfelület tisztítása, hintőporozás) bőrödön sérülések keletkezhetnek, melyek el is fertőződhetnek később, vagy csak egyszerűen lehúzás után ott marad még jó pár szőrszálacska.

Égési sérülések:

Sajnos a legtöbb gyantamelegítőn nincs hőfokszabályzó, így nagyon könnyű azt túlmelegíteni, és égési sérülést okozni saját magadnak.

A gyanta felkenésének és a gyantacsík lehúzásának helyes iránya:

A gyantát a szőr növekedési irányával megegyezően kell felkenni és ellentétesen lehúzni. Ez eddig nem hangzik olyan bonyolultnak.

DE! nem mindegy milyen szögben húzod le a gyantacsíkot. Ha nem megfelelő a szög amellett, hogy fájdalmat okozol magadnak még a szőrszálak is betörhetnek a szőrtüszőbe, vagy a gyanta egyszerűen ott marad a bőrödön. A csíkokat mindig a bőrfelülettel párhuzamosan, határozott gyors mozdulattal kell lehúzni. (A cukorpasztás szőrtelenítés ennek az ellentétje. Ezzel a technikával kisebb a szőrszál betörésének az esélye, és kíméletesebb a szőrtelenítés)

Egy felületre nem szabad többször visszamenni gyantával, mert a hám sérülését okozol vele.

Utóápolás:

A bőrön maradt gyantát speciális lemosó olajjal lehet csak eltávolítani. Ha nem távolítjuk el a ruhanemű bele fog ragadni, foltot hagyhat rajta. Ezután nyugtató krémmel érdemes bekenni, hogy a kellemetlen érzést enyhítse és összehúzza a szőrtüszőt.

Népszerű otthoni szőrtelenítési módszer az epilátor használata. Az epilátor feje gyors forgó mozgást végezve gyakorlatilag csipeszekkel húzogatja ki a szőrszálakat. Ez a módszer főleg nagyobb felületeken nagyon időigényes és tökéletesen selymes eredmény mégsem érhető el vele.

A gyors forgó mozgása miatt nagyon sokszor beleszakítja a szálakat a szőrtüszőbe, és fájdalmas művelet.

Otthoni villanófényes szőrtelenítés

Néhány éve megjelentek a szőrtelenítő piacon az otthoni villanófényes tartós szőrtelenítő kisgépek. Nagyon ígéretesen hangzik, hogy a tévé előtt ülve kényelmesen villantgatunk.

De ez nem olyan szép és jó amilyennek tűnik. Jómagam is vettem egyet kb. 6-7 évvel ezelőtt, nagyon nagy reményeket fűzve hozzá. 5-6 alkalom után sem éreztem semmi változást, pedig nem az alsó árkategóriás gépekből választottam.

Az otthoni használatra szánt gépek teljesítményét biztonsági okok miatt töredékére csökkentik a professzionális gépekéhez képest, az égési sérülések elkerülése miatt. A fény energiája sem éri el azt a mennyiséget, amire a szőrtüszőnek szüksége van.

A készülékekhez nem tartozik védőszemüveg. Az otthoni gépek meglepően nagyot villannak, még egy fényképezőgép vakujánál is nagyobbat. Egyszerűen nem tudod kikerülni, hogy oda ne nézz, az pedig, hogy minden villanás előtt elfordítsd a fejed nagyon bosszantó.

A villanások között akár több másodperc is eltelhet, hogy a masina újra annyi energiát gyűjtsön, hogy villanni tudjon. A villanások helyére is oda kell figyelni.

Egyrészt, hogy ne maradjon ki terület, másrészt, hogy egy helyre csak egyet kattintsunk, máskülönben megégethetjük magunkat. Nehezen hozzáférhető területeknél pedig különösen oda kell figyelni, hogy célba érjen a kezelőfej.

A fényenergia, mint tudjuk hőt termel, ami – főleg az érzékenyebb részeken – igencsak fájni tud.

Többek közt ezért is adta fel már több vendégem az otthoni tartós szőrtelenítést, és választották mégis a professzionális, biztonságos és végleges szőrtelenítési megoldást szalon körülmények között.

Hozzá kell tennem, hogy nem általánosítani szeretnék, hogy az otthoni tartós szőrtelenséget ígérő gépek rosszak, mert igen vannak, akiknek bevált az otthoni IPL gép, látja az eredményét, lelassult a szőr növekedése, akár pár hónapig is tart az eredmény, és az otthon végzett szőrtelenítés kényelmét is élvezi.

Bízd a szőrtelenítést Renátára-mondják a Hodászon és környékén élők!

Fejlődik a világ, fejlődik a technika, fejlődj vele Te is. Ne köss kompromisszumokat! A hajad is akkor a legszebb, amikor a fodrászod megcsinálja. 

A szőrtelenítést is bízd profi szakemberre, profi gépre, és nem fogsz csalódni. Gondos odafigyelést, személyre szabott gép beállításokat és profizmust kapsz Hodászon. Emellett eltölthetsz itt egy igazi „Énidőt”, míg élvezed, hogy megcsinálja Renáta helyetted a végleges szőrtelenítést.

Beszéljünk erről egy picit bővebben…

Beszéljünk erről egy picit bővebben...

Az esztétikailag zavaró szőrszálak eltávolítására ma már többféle hatékony módszer is ismeretes. A borotván kívül a leginkább elterjedtebb, otthon is elvégezhető módszer a gyantázás (bár nem hozzáértő kezek munkája csúnya égési sérüléseket eredményezhet, ezért, ha a gyanta mellett tesszük le szavazatunkat, érdemes inkább egy szépségszalonba menni), az epilálás és a szőrtelenítő krémek használata.

Ezek mellett ma már egyre nagyobb teret hódít magának a tartós lézeres szőrtelenítés. Ez nem véletlen, hiszen a legtartósabb, esztétikailag legkielégítőbb eredményt lézeres szőrtelenítéssel lehet elérni.

A Jóni Renáta szépségszalonban, ami Hodászon található, a lézeres szőrtelenítés elkötelezett híve Renáta. Hiszen, ha egy kicsit utánaszámolunk, a Napnál is világosabb, hogy rengeteg időt megtakaríthatunk magunknak a lézeres szőrtelenítés technológiájával.

Ráadásul az említett felmérésben kimutatott adatot alapul véve hamar rájövünk, hogy nem is olyan magas a tartós szőrtelenítés ára, mint amilyennel elsőre tűnik.

A tavasz a lézeres kezelések ideje. Ilyenkor még nem vagyunk kitéve annyi káros sugárzásnak. Ezért bártan végezhetünk lézerrel történő kezeléseket is, mert nem fenyeget még annyira a lézeres kezelés után az UV sugárzás okozta pigmentáció veszélye.

Ebből az apropóból kérdeztük Jóni Renátát, mi az az 5 kérdés, ami a leggyakrabban felmerül a konzultációk során a lézeres szőrtelenítés kapcsán.

Íme a kérdések és a rájuk adott válaszok.

1. Hány alkalom lézeres szőrtelenítő kezelés szükséges a teljesen szőrtelen állapot eléréséhez?

1. Hány alkalom lézeres szőrtelenítő kezelés szükséges a teljesen szőrtelen állapot eléréséhez?

tartós szőrtelenítés esetén a szükséges kezelések száma és gyakorisága attól függ, hogy milyen testtájékot kell kezelni. Egy hónalj szőrtelenítéséhez például nincs szükség olyan sok időre, mint egy lábszár tartós szőrtelenítéséhez.

A szükséges kezelések száma mellett a két kezelés közötti idő hossza is eltérő. Általánosságban elmondható, hogy amíg nem nő vissza bizonyos mennyiségű szőr az adott testrészre, addig várnunk kell a következő lézeres szőrtelenítő kezeléssel.

2. Mik lehetnek a mellékhatások egy lézeres szőrtelenítő kezelésnél?

Mellékhatások sajnos bármilyen egyéb kezelés esetén felléphetnek. Így a lézeres szőrtelenítő kezelések sem teljes mértékben mentesek a mellékhatásoktól. Általánosan elmondható az, hogy a kezeléseket követően bőrpír jelentkezik a kezelt bőrfelületen. Ez a bőrpír a lézeres kezelések velejárója, egy-két napon belül magától megszűnik. Erről nem is igazán mellékhatásként beszélünk, hiszen ez teljesen természetes és az esetek többségében elő is fordul.

pigment anomáliák viszont már mellékhatásként említhetők. Pigment többlet vagy hiány nem fordul elő minden esetben, viszont nem kizárt a felbukkanása. Kellemetlenségét az okozza, hogy elmúlását nem lehet siettetni és a bőrpírnál jelentősen hosszabb ideig maradhatnak meg. Azt azonban mindenképpen tudni kell, hogy a lézeres kezelések után jelentkező pigment anomáliák nem véglegesek. Maguktól elmúlnak.

Ezért összességében elmondható, hogy a lézeres szőrtelenítő kezelés biztonságos.

3. Milyen idős kortól végezhető a tartós szőrtelenítés?

Sok egyéb mellett a szőrzetnövekedés is hormonális befolyásoltság alatt áll. Pubertás korban a fiataloknál még nem állt be az a hormonális egyensúly, amely a felnőttekre jellemző. Így általánosan igaz a 16-18 év alattiakra az, hogy az ő esetükben kisebb hatékonysággal zajlik le a tartós szőrtelenítés.

Az ő esetükben a kezeléseket sűrűbben kellene végezni, valamint a fenntartó kezelésekre is nagyobb gyakorisággal lenne szükség a már elért eredmény tartóssá tételéhez. Így a tartós szőrtelenítést inkább a hormonális egyensúly beállta után ajánljuk.

Beszélnünk kell azokról a vendégekről is, akik hormonális probléma miatt kénytelenek túlzott szőrzetnövekedéssel szembenézni.

Ezekben az esetekben effektív a kezelés, de a hormonális probléma miatt kialakult intenzív a szőrnövekedés következtében valószínű, hogy több lézeres szőrtelenítő kezelés szükséges elérjük a kívánt eredmény eléréséhez. Ezekben az esetekben az emlékeztető kezeléseket is sűrűbben kell elvégeznünk.

4. Kiknek ajánlott a tartós lézeres szőrtelenítés?

4. Kiknek ajánlott a tartós lézeres szőrtelenítés?

A tartós szőrtelenítés esetén annál effektívebb a kezelés, minél nagyobb kontraszt van a szőr és a bőr színe között. A kezelés hatékonyságának szempontjából a legjobb, ha a szőrszál minél sötétebb, míg a bőr minél világosabb. Minél több a pigment a szőrszálban, annál több nyelődik el benne a sugárból. 

Minél nagyobb a kontraszt a bőr és a szőrszál színe között, arányait tekintve annál több nyelődik el a szőrszálban, annál effektívebb a kezelés. Ebből következik, hogy ez a típusú végleges szőrtelenítés nem hatékony olyan szőrszálak esetén, amelyekben nincs pigment, vagy csak nagyon kevés pigment található benne.

A lézeres szőrtelenítés így hatástalan ősz szőrszálak esetében, a szőke és világos szőrszálakra pedig sokkal kevésbé hatékony, mint az intenzíven pigmentált szőrszálakra.

5. Szabad szőrteleníteni a lézeres kezelések között?

Fontos tudni, hogy az epilálást, gyantázást követően 3-4 héttel lehet elkezdeni a lézeres kezeléseket. Azaz a kezelés előtt ennyi idővel abba kell hagyni minden olyan szőrtelenítési eljárást, amely nem a bőr felszíne fölött vágja el a szőrszálat, hanem hagymájával együtt kitép azt.

Ennek az az oka, hogy a lézerfény energiája a szőrszál bőr fölötti részében nyelődik el. Mivel a gyantázással és epilálással a szőrszál a bőr szintje alatt törik el vagy húzódik ki, a kezelés nem tud effektív lenni, ugyanis nincs, amiben elnyelődjön a lézerfény energiája.

Borotválkozás során a bőr szintjében vágjuk el a szőrszálat, így megmarad az a rész, ami a lézer energiáját levezeti a szőrtüsző a hagyma részébe. Ott az energia hővé alakul, amitől a hagyma elroncsolódik.

Azon túl, hogy azt kérjük, a gyantázást és epilálást hagyják el a kezelésre érkezők, azt kifejezetten javasoljuk, hogy a lézeres szőrtelenítés előtti napon borotválják le a kezelendő testrészt. Ennek oka, hogy a lézer által kibocsátott energia a szőrszál egészben oszlik el.

Ebből következik, hogy a szőrszálnak minél kisebb része van a bőr szintje fölött, arányait tekintve annál több energia jut a hajhagymára, így hatékonyabbá válik a kezelés.

Akne Alakformálás Arckezelés Gödöllőn arctisztítás Dióda lézeres szőrtelenítés Hajhullás Hajápolás Hi-sculpt Hi-sculpt pro Inkontinencia Kozmetika kriolipolízis Lézeres szőrtelenítés Marketing Microson Pen Narancsbőr Sminktetoválás Szolnoki szalon szolárium szépségszalon Szépségápolás Testsúlycsökkentés Yag lézeres kezelés Zsírbontás

One Comment on “Lézeres szőrtelenítés Hodászon”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük